SR_Nederlands

Super Randonnée Team de Lux

haussire

Een Super Randonnée is een bergachtige permanente tocht van minimum 600 km met meer dan 10.000 m hoogteverschil. Voor het ‘randonneurs’ brevet is de tijdslimiet 60 uur. Voor het ‘Toerist’ brevet kan deze ook over meerdere dagen gefietst worden (met een minimum van 75 km per dag).

De SR staan onder de supervisie van Sophie Matter, de organisator van de beroemde « 1000 du Sud », voor Audax Club Parisien, bekend van onder meer de klassieker Parijs-Brest-Parijs.

SR zijn te vinden in Australië, Brazilië, Bulgarije, Canada, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Israël, Italië, Japan, Kroatië, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Portugal, Rusland, Slovenië, Spanje, Taiwan, en de V.S.

In 2017 is België op die lijst bijgekomen met de SR Team de Lux. De tocht start van Marche-en-Famenne, rijdt door Durbuy (de kleinste stad der wereld), verlaat de Famenne om de Ardennen binnen te rijden, met de Rideux pas (de enige erkende pas van België) en dan Luxemburg in met zijn Ardennen en klein Zwitserland. Nog even richting de Duitse Eifel en dan terug naar België via enkele beroemde hellingen van Liège-Bastogne-Liège (Wanne, Stockeu) en van de Vélomédiane (Haussire, Beffe).

De SR kan best gefiets worden halverwege Mei tot eind Juni voor de bloemtijd van de gewone brem.

Inschrijvingen door dit inschrijvingsformulier  in te vullen.

KAART JPG
ROUTE on Openrunner GPX
TRACK in 3 bestanden
CONTROLES PDF
ROADBOOK
INLICHTINGEN

21 moedige fietsers (waaronder 4 Duitsers) reden de SR met success in 2017 : BRICHANT Miguel , NIZETTE Alain, LERUSE Francq, CLAESKENS Andy, DECKX Rick, MARNER Christoph, DELOGE Jérôme, UWAROV Alexei, MOEYERSONS Bart, CASPERS Claire, FIEREMANS Marcel, GEERTS Jan, De NIJS Daniël, TILLES Andreas, SCHMIDT Felix, CLAES Dennis, GOEMAN David, EECLOO Mathias, DELBEKE Toon, THEUNIS Carl, VELAERS Wout

  •  rw
  •  jimmy_cycle
  •  lyprinol
  •  prov_lux
  •  bioracer
  •  eclore_bleu